Stop Bales de Goma: cap contacte amb la Conselleria d’Interior

[CAT, ESP]

El passat dijous diverses víctimes de bales de goma van saber pels mitjans de comunicació que el conseller d’Interior, Jordi Jané, havia ordenat estudiar “fins al final” els casos similars al de l’ Ester Quintana. En la mateixa roda de premsa, Jané va afirmar que s’havia reunit amb els advocats de diverses víctimes per “mostrar la voluntat absoluta” del Departament en cada cas. Això és totalment fals.

Els membres de SBG i víctimes de bales de goma, en tots aquests anys no han rebut mai cap trucada de la conselleria d’interior. Tot i així esperem que el contacte amb la conselleria sigui imminent, tal com afirma el conseller, i es posi així fil a l’agulla per a resoldre tots els casos, ja que tenen la mateixa gravetat que el de l’Ester Quintana, i en les mateixes condicions.

De fet, l’any 2014, juntament amb la prohibició de les bales de goma, es va decidir elaborar també un protocol per la indemnització de víctimes d’actuacions policials, el qual encara no s’ha aplicat mai i del que no en tenim cap notícia.

L’associació Stop Bales de Goma ha estat sempre proactiva en el contacte amb parlamentaris i Govern, participant en la comissió d’estudi que es va crear sobre aquest tema, facilitant contactes d’experts en la matèria, reunint-se amb grups parlamentaris i també amb la conselleria d’Interior el 2011. Ara espera que, arran de les declaracions fetes pel mateix conseller, s’aviïn els procediments necessaris per a resoldre els casos que queden per resargir.

Firmat: Carles Guillot, Oscar Alpuente, Jordi Naval, Nicola Tanno, Angelo Cilia, Giuseppe S. (mutilats per una bala de goma) i Stop Bales de Goma.


[ESP]

El pasado jueves diversas víctimas de balas de goma supieron a través de los medios de comunicación que el consejero de Interior, Jordi Jané, había ordenado estudiar “hasta el final” los casos similares al de Ester Quintana. En la misma rueda de prensa, Jané afirmó que se había reunido con los abogados de diversas víctimas para mostrar “la voluntad absoluta” del departamento en cada caso. Esto es totalmente falso.

Los miembros de SBG y víctimas de balas de goma, en todos estos años no han recibido ninguna llamada de la consejería de Interior. A pesar de ello, ahora esperamos que el contacto sea inminente, como afirma el consejero, y se pongan así manos a la obra para resolver todos los casos, ya que tienen la misma gravedad que el de Ester Quintana, y en las mismas condiciones.

De hecho, en el año 2014, juntamente con la prohibición de las balas de goma, se decidió también elaborar un protocolo de indemnización de víctimas de actuaciones policiales, el cual aún no se ha aplicado nunca y del que no tenemos ninguna noticia.

La asociación Stop Bales de Goma ha sido siempre proactiva en el contacto con parlametarios y Gobierno, participando en la comisión de estudio que se creó sobre este tema, facilitando contactos de expertos en la materia, reuniéndose con grupos parlamentarios y también con la consejería de Interior en 2011. Ahora espera que, a raíz de las declaraciones hechas por el propio consejero, se inicien los procedimientos necesarios para resolver los casos que quedan por resarcir.

Firmado: Carles Guillot, Oscar Alpuente, Jordi Naval, Nicola Tanno, Angelo Cilia, Giuseppe S. (mutilados por una bala de goma), y Stop Bales de Goma.

Stop Bales de Goma: cap contacte amb la Conselleria d’Interior

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s