Seguirem denunciant la impunitat i la brutalitat policial, tingui la forma que tingui, i utilitzin les armes que utilitzin.

A partir d’ahir, les bales de goma estan prohibides entre el material antiavalots dels Mossos d’Esquadra. El que podria semblar una victòria de la societat civil no és res més que una gota en el mar. Per nosaltres, aquesta decisió arriba tard i malament.

Tard per què des de fa anys que exigíem la seva desaparició, i s’haguessin pogut evitar les ferides causades per aquestes armes. Evitar més víctimes d’aquest sistema on impera un regim policial que utilitza el monopoli de la violència i que està totalment descontrolat del poder polític, si és que aquest no està sotmès a ell.

I malament perquè això no ha significat rebaixar el poder repressiu de la policia catalana. Ans el contrari. S’han incorporat noves armes letals a l’equip dels Mossos, que es sumen a les que ja tenien. Noves armes de les que no existeixen estudis independents sobre els efectes que provoquen entre la població, tot i que es té coneixement de que poden ocasionar les mateixes lesions que les bales de goma.

És veritat que des de l’inici de l’Associació exigíem la prohibició de les bales de goma. Però la nostra lluita no es basava només en això. Denunciar les actuacions policials, l’estructura de la policia repressiva i prepotent que tenim, ha estat també un dels nostres eixos.

Actuacions il•legals, abusos de poder, violència extrema, tortures, vexacions, impunitat, corporativisme, no obediència a les normes i protocols. Comportaments habituals del cos dels Mossos d’Esquadra i en especial dels agents de la Brimo, que la Conselleria d’Interior excusa, amaga i protegeix de manera sistemàtica.

Però no ens hauria d’estranyar, ja que l’estratègia del poder és l’estratègia de la por.

Sentim, sabem, que la retirada de les bales de goma ha sigut un mercadeig entre els partits polítics per evitar la destitució del cap de la policia, en Manel Prat, després de l’assassinat de Juan Andrés Benitez.

Fa un parell de dies, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, demanava perdó a les afectades per les actuacions dels seus agents. Hipòcrita. No volem que ens demani perdó. Si tant penedit està, perquè encara treballen com a Mossos els assassins de Benítez? Per què no ha identificat els policies i els comandaments que han mutilat els nostres cossos? Per què segueix ignorant els comportaments autoritaris, homòfobs, sexistes i racistes que tant abunden entre els seus subordinats? Per què permet que els agents sentenciats per tortures i maltractaments, amnistiats pel poder polític, segueixin al cos,? Per què en aquest país, no hi ha justícia. I sense justícia no hi ha pau.

Per això seguirem denunciant la impunitat i la brutalitat policial, tingui la forma que tingui, i utilitzin les armes que utilitzin. Seguirem solidaritzant-nos amb els que pateixen, amb els que patim, la repressió policial. Seguirem lluitant per a fer visibles les desproporcionades actuacions policials, la complicitat judicial i la hipocresia política. Per que la lluita és l’únic camí.

Associació Stop Bales de Goma | Barcelona, 1 de maig de 2014

Seguirem denunciant la impunitat i la brutalitat policial, tingui la forma que tingui, i utilitzin les armes que utilitzin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s